Dordt Bruist!

Dordrecht is een stad die alles heeft. Het is ook de oudste stad van Holland, dat historische en rijke verleden voel je meteen in sfeervolle binnenstad met de vele monumenten. De stad zit boordevol historie, maar staat absoluut niet stil: de stad bruist!

Van oude havens en sfeervolle straatjes tot een gezellig centrum met pleinen, restaurants, terrasjes aan het water, poppodia, theaters, musea en festivals. Kortom, een stad met een kloppend hart. Naast de vele voorzieningen is het ook een evenement-rijke stad, met evenementen zoals Big Rivers, Dordt in Stoom en Wantijpop. De combinatie van festivals, voorzieningen, geschiedenis en cultuur maakt dat er voor jong tot oud altijd wat te doen is.

Wonen @ Leerpark

Leerpark is onderdeel van Nieuw Land van Valk, een fijne en diverse buurt in Dordrecht met veel voorzieningen die het leven nog plezieriger maken.

In de wijk vind je een mix van gezinswoningen en appartementen, waardoor van jong tot oud hier woont. Naast woningen zijn er ook een supermarkt, sportschool, klimhal, winkels, bedrijven en een groot aanbod aan scholen in de wijk aanwezig. In het hart van de Nieuw Land van Valk ligt een stadspark: Lekker groen, met mooie bomen, zitgelegenheden en een ruim grasveld.

Het Leerpark huisvest een bruisend leer- en werkcentrum met moderne onderwijsinstellingen, waaronder de ‘Duurzaamheidsfabriek’, een centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap gericht op duurzaamheid. Hier werken onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid samen om praktische oplossingen te ontwikkelen voor duurzame uitdagingen. Ook de andere opleidingen brengen verrassend veel leuks voort: zo laat je je haren knippen bij de Kappersacademie of geniet je van een lekkere lunch bij LEO, een restaurant dat wordt gerund door de horeca en hospitality studenten.

Momenteel ontwikkelt de gemeente de Maakfabriek als een innovatieve hub waar creativiteit, ondernemerschap en technologie samenkomen. Het biedt faciliteiten en ondersteuning voor het realiseren van ideeën en projecten, met moderne machines en een inspirerende omgeving voor samenwerking en innovatie.

Bereikbaarheid

Nieuw Land van Valk is een ideaal vertrekpunt om van alles te ondernemen. Het heeft een centrale ligging, je zit dichtbij uitvalswegen en je hebt goede ov-aansluitingen.

Op loopafstand van LIV vind je o.a. een supermarkt, sportschool en diverse winkels. Voor je dagelijkse behoeftes hoef je dus nooit ver weg! Binnen 5 minuten fiets je naar het station en vanaf daar ligt de wereld aan je voeten. Zo kan je al een paar minuten later in het centrum van Rotterdam staan. Ook fiets je vanaf LIV in minder dan 10 minuten naar de historische binnenstad van Dordrecht.

Ook de bereikbaarheid met de auto (via de A16 en N3) en OV is optimaal. Verschillende buslijnen stoppen praktisch voor de deur en treinstations Dordrecht-centraal en Dordrecht Zuid zijn slechts een paar minuten fietsen. Dordrecht Centraal is zelfs ‘maar’ 2 minuten met de bus.

In de toekomst wordt de bereikbaarheid waarschijnlijk nog beter met de komst van een nieuw treinstation ter hoogte van het Leerpark! Dit plan is nog in ontwikkeling.

Klik op de iconen voor meer informatie over de hotspots

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.