Ontworpen met jou in gedachten

Liesbeth Brink van Atelier Brink maakte met haar team het ontwerp van LIV. Zoals zij het noemt: een prachtige en uitdagende opgave. “LIV is het sluitstuk en geeft de entree van Leerpark een gezicht. Daarbij wordt het gebouw direct tegen de klimhal en een toekomstig bedrijfspand gebouwd én had iedereen de uitdrukkelijke wens om in deze stadse appartementen een plek voor ontmoeting te maken.”

Dat Atelier Brink wel raad weet met complexe opgaven blijkt uit het ontwerp. LIV ziet er niet alleen heel mooi uit door de vorm, de details in het metselwerk en de lichte steenkleur, het gebouw zit ook nog eens heel slim in elkaar waardoor je als bewoner veel wooncomfort wordt geboden.

 

Volop variatie zorgt voor een fijne mix van bewoners

“We zijn ons ontwerp gestart vanuit de wensen en kaders die de gemeente had gemaakt. Daarna verdiepten we ons in de doelgroep. Wie gaat hier wonen en wat hebben deze mensen nodig? De conclusie was dat we zoveel mogelijk 2-kamerappartementen wilden maken voor stellen en singles. Door de bijzondere vorm van het gebouw ontstonden er als vanzelf ook appartementen die wat groter zijn en die met hun unieke indeling veel te bieden hebben. Het gevolg van de variatie aan appartementen is een natuurlijke mix van bewoners.”

Ontmoet je buren als je er zin in hebt

Deze bewoners kunnen elkaar trouwens op diverse plekken ontmoeten. “De woningen liggen rond een groen hofje waar je op een mooie zomerdag perfect met elkaar kunt afspreken voor een borrel. De groene binnenplaats aan de westzijde is ook een fijne plek om eventueel samen te komen of om ontspannen op uit te kijken. Tot slot hebben we de entree een heel grote hal gegeven. Bewoners mogen zelf de invulling en het gebruik bepalen. Ik stel me voor dat je hier een grote tafel neerzet om misschien eens te werken, vergaderen, borrelen of een spelletjesavond te organiseren. Je woont hier lekker op jezelf, maar bent nooit alleen.

 

LIV geeft de entree van Leerpark een gezicht

De architectuur is geïnspireerd op de eisen uit het beeldkwaliteitsplan en de wens om aan te sluiten bij de omliggende bebouwing. Leerpark bestaat uit baksteenarchitectuur en LIV dus ook. Het stoere gebouw is verfijnd met details. Als je straks voor het gebouw staat, zie je dat er schaduwwerking ontstaat doordat ‘gespeeld’ is met terugliggende kozijnen, uitstekend metselwerk en diktes van de voegen. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Met de lichte kleur steen sluit LIV mooi aan bij de klimhal én ervaar je meer licht in het hof.

 

Wonen zoals jij wilt

Liesbeth sluit af. “Ik vind het heel fijn dat we kopers een keuze bieden. Niet alleen in woningtypen, maar ook in sfeer en waar je op uitkijkt. Als je hoog woont, kijk je vrij uit over het spoor, het toekomstige bedrijfsgebouw met groen dak of Leerpark. Woon je lager, dan ervaar je meer het groen dat in en rondom LIV is. Je kunt kiezen voor pure rust en intimiteit aan de westkant of je gaat voor wat meer open en levendig als je een appartement kiest aan de oost- en zuidkant.”

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.